Ozon Destekli PRP ile Gençleşme

KAN dan ve OZON dan GELEN GÜZELLİK, SAĞLIK

En iyi PRP sağlıklı vücutta bulunur. Sağlıklı vücut için, sağlıklı BESLENMEK gerekir. KARBOKSİPUNKTUR hastaları, hem sağlıklı beslenir, hem de karboksipunktur sayesinde GÜÇLENİR.

PRP ( Platelet Rich Plazma ) Trombosit’ten Zengin Plazma TEDAVİSİ NASIL DOĞDU

PRP tedavisi ilk olarak 1987 yılında M. Ferrari tarafından açık kalp cerrahisinde kullanılmıştır. Daha sonra PRP, yaygın implant, çene rekonstrüksiyonu ve dişeti doku rejenerasyonu iyileşme sürecinde yardımcı olması için diş hekimleri tarafından kullanılmıştır. Sonrasında iyileştirme etkisini gören diğer branş doktorları da bu yöntemi kullanmaya başladı. 1999 yılında Dr. Allan Mishra’nın aschil tendonunu tedavi ettiği San Francisco , beyzbol oyuncusu Steve Bono sayesinde tedavi çok daha geniş bir kesim tarafından duyuldu. Sonrasında spor hekimliğinde, ortopedi, üroloji, göz hastalıkları, KBB, dermatoloji ve kozmetik tıp alanlarında kullanılmaya devam edildi.

Kozmetik tıp alanındaki popülaritesi, Dracula Face Lift veya Vampire Skin Theraphy diye adlandırılan ve yüze uygulanan PRP tedavisi ile arttı.

En son 11.MART.2013 tarihinde Kim Kardashian’a uygulanmasıyla daha çok duyuldu ve yan etkisi olmaması, kimyasal bir ilaç olmaması, insanın kendi kanından elde edilerek uygulandığı için herkes tarafından tercih edilmeye başlandı.

Yüz Bölgesinde

  • Elastikiyet kayıplarında
  • Göz altı torbalarında, göz altı morluklarında
  • Göz kenarı, Dudak üstü ve alın kırışıklıklarında
  • Boyun ve çene altında oluşan sarkmalar , kırışıklıklarda ve Ciltteki lekelerde

 

VÜCUTTA

  • Cilt elastikiyet kayıplarında ve sarkmalarda
  • Cilt çatlaklarında
  • Eski yara ve ameliyat izlerinde kullanılmaktadır.
  • Saç Dökülmeleri ve saç güçlendirilmesi için de uygulanmaktadır.

 

 

PRP ( Platelet Rich Plazma )Nasıl Elde edilir?

Hasta Aspirin, kan sulandırıcı bir ilaç veya ağrı kesici kullanıyorsa tedaviye gelmeden 2 gün öncesinden bu ilaçları kesmesi gerekli. Tedavi olacağı gün hastadan, içerisinde 1,6 cc sodyum sitrat bulunan 10 cc 2 adet enjektöre 2x8,4 cc kan alınır böylece her iki enjektörümüzde 10 cc kan ve sodyum sitrat olur. Alınan bu kan 90 derece açı ile dönebilen bir santrifüj ile, ilk santrifüj işleminde 2000 g rcf (3.600 rpm) hızında 10 dakika döndürülür.

Bu işlem ile kırmızı kan hücreleri en alta çöker orta bölümde pletelet ve beyaz kan hücreleri bulunur ve en üst bölümde kan plazması vardır. Plateletler kırmızı kan hücreleri ve beyaz kan hücrelerinden hafif oldukları için halen en üst bölümdeki plazmada az miktarda bulunurlar. 1. İşlemin sonunda enjektörümüzün altına 2. Bir enjektör kilitleyerek yavaş bir şekilde üstteki enjektöre basınç yapmadan kırmızı kan hücrelerinin olduğu bölümün tümünü 2. Enjektöre çekeriz. 1. Enjektörde alt bölümünde trombositten zengin plazmadır (PRP) ( Platelet Rich Plazma).üst bölümde trombositten fakir plazma ( PPP ) ( Platelet Poor Plazma ) kalır.

Alt bölümde kalan 1cc lik bölüme Buffycoats denir. Kanın en değerli bölümüdür.

PRP uygulamasında bu bölümü elde etmek çok büyük bir önem taşır. Sadece üstte bulunan sarı renkli serumu enjekte etmek PRP uygulamak değildir. PRP adı üstünde ( Platalet Rich Plazma ) trombositten zengin plazma demektir. Sadece sarı renkli bölüm PPP ( Platalet Poor Plazma ) dir yani trombositten fakir plazmadır

Estetik uygulamalarda buffycoat dahil altta bulunan 1cc ila 3 cc bölüm kullanılabilir. Yüz uygulamalarında kullanılacak PRP miktarı yeterli olabilmesi için yaklaşık 20 cc kandan elde edilmesi gerekir.

Eğer yeterli kan ile çalışılmaz ise içerisine PPP (Trombositten fakir Plazma) eklenmek zorunda kalınır ki bu da tedavinin sonucunu etkileyebilir. Kliniğimizde her zaman 20 cc kan ile çalışılmaktadır.

Ağrı tedavisinde 0.6 cc -1 cc bölümü kullanılır. Diz ve eklem tedavilerinde kalan tüm bölüm önce alttan 3 cc, sonra kalan bölüm verilerek tedavi uygulanır.

Yapılan tüm araştırmalarda, PRP tedavisinde buffycoat un önemli olduğu sonucuna varılmıştır. Bu nedenle uygulamalarda PRP elde edilirken, kullanılan malzeme, santrifüj makinesi, çalışılan kan miktarı ve ayırma tekniği çok önem taşımaktadır.

PRP Uygulaması Yapılamayan Durumlar.

  • Trombopenia ( Trombosit eksikliği hastalığınız varsa )
  • Kan pıhtılaşma hastalığınız varsa
  • Kan sulandırıcı bir tedavi görüyorsanız.
  • Kanser hastasıysanız.
  • Bir enfeksiyon geçiriyorsanız, tedaviniz bitene kadar.
  • Gebelik döneminde, uygulanmamalıdır.

PRP İLE İLGİLİ SORULAR VE CEVAPLARI:

  1. PRP TEDAVİSİ NEDİR?

Cevap: PRP tedavisi, yara iyileşmesi için kullanılan bir tedavidir. Kanda bulunan ve kanın pıhtılaşması ve yara iyileşmesinden sorumlu tombosit hücrelerinin santrifüj yöntemi le ayrıştırılarak, bu hücrelerin çok sayıda bulunduğu bir kan plazması elde edilir. Bu trombositten zengin plazma, uygulandığı bölgede growth (büyüme) faktörünün salınmasını sağlar. Bu büyüme faktörü vücudun asıl onarıcı hücreleri olan fibroblast hücrelerini uyarır. Fibroblast hücreleri ise doku onarımını, elastik ve kollajenin üretilmesini sağlar. Ciltte enjekte edildiği bölgede kök hücrelerini de uyarıp aktif hale getirir. Böylece yıpranmış cildin yenilenmesini sağlayıp gençleşme etkisi gösterir.

Ayrıca hasarlı bir organa, eklem aralığına verildiğinde bu bölgede tamir etkisi yaratarak ağrıların azalmasını, yaraların iyileşmesini sağlar.

2. PRP Tedavisi sonrasında yüzümdeki kırışıklıklar tamamen kaybolur mu?

Cevap: Cilt altı dokusunda hem hücre tamirini hem de kolajen ve elastin fibril üretimini sağladığı için cilt kırışıklıklarında da etkilidir.

3. Yüzümdeki yaşa bağlı oluşan sarkmalarda etkili olabilir mi?

Cevap: kolajen ve elastin fibril üretiminde etkili olduğu için cilt sarkmalarında da toparlanma etkisi yapar. Cilt sarkmalarındaki toparlanma etkisi, kişinin yaşına, sarkma durumuna, beslenme alışkanlıklarına, uygulama tekniğine ve kullanılan PRP kitine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

4. PRP nin dolgu ve botox tan ne farkı vardır.

Cevap: Dolgu yüzde bulunan doku elastikiyet kayıpları nedeniyle oluşan derin çukurları doldurmaya veya desteklemeye yarayan dışarıdan hyaluronik asit veya kişinin kendi yağının uygulanmasıdır. Botox ise mimik hareketleri nedeniyle kasılan kasların arasında sıkışan derinin yaptığı izlerin düzelmesi için yapılan bir uygulamadır. Mimik kaslarının bir kısmını, clostridium botulinum adlı bakterinin ürettiği bir zehir ile geçici felç edilmesi sonucu bu kasların gevşemesi ile kırışıklıkların azalması tedavisidir. (Botox halk arasında bilindiği gibi bir yılan zehri değildir.)

PRP ise doku iyileşmesi, kolajen ve elastin fibril artışı ile dokunun daha sıkı ve düzgün görülmesini sağlayan bir gençleşme tedavisidir.

5. PRP yaptırınca yüzümde mevcut olan dolgu ve botoxlarım da azalma olur mu?

Cevap: dolgularda bir azalma görülmez ama doku tamiri yaptığı için botox sonrası oluşan geçici felç durumu daha erken düzelebilir ve buda sizin botoxunuzun etkisinin daha erken geçmesine neden olabilir. PRP tedavisinde doku yenilemesi olduğundan Tedavi sonrası yapılan botox çok daha etkili ve alıcılığı çok daha uzun olacaktır.

6. PRP hangi yaş gurubuna uygulanır?

Cevap: Herhangi bir yaş sınırı yoktur ama ihtiyaç olmadan, genç yaşta yapılmasına da gerek yoktur. Yaş ilerledikçe etkisi az ama moral etkisi çok daha fazladır.

7. PRP ne kadar sıklıkla uygulanır?

Cevap : Genel uygulama sıklığı 2-4 haftada birdir. Kişiye ve uygulama yerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

8. PRP toplam kaç seans uygulanmalıdır?

Cevap: 3-6 seans arasında uygulanmalıdır. Bu uygulama sayısı kişiye ve uygulandığı bölgeye göre değişiklik gösterebilir

9. PRP yüz dışında başka nerelerde uygulanır?

Cevap: PRP sadece bir estetik uygulama değildir. Estetik uygulama olarak :Yüzde, gözaltı torba ve morluklarında, gevşemede, kırışıklıklarda, lekelerde, boyundaki kırışıklıklarda, vücuttaki çatlaklarda, saç kaybı veya azalmasında, geçmeyen yara izlerinde, kilo vermeye bağlı oluşan gevşeme ve sarkmalarda uygulanır

Ayrıca: tüm eklem şikayetlerinde, geçmeyen yaralarda, ürolojide, diş hekimliğinde, tendon yaralanmalarında, ortopedi de, KBB de, Beyin cerrahisinde, kadın hastalıkları ve daha bir çok alanda kullanılmaktadır.

10. Yüz PRP si yaptırdıktan ne kadar sonra çalışabilirim?

Cevap: Genelde bir cilt altı kanama ve morarma olmadığı durumlarda 24 saat içerisinde kızarıklık azalacak ve yüz de bir ışıltı olacaktır. 24 saat sonra işe dönmeniz de bir sakınca yoktur.

11. Yüz PRP si yaptırdıktan ne kadar sonra makyaj yapabilirim?

Cevap : İğne uygulanarak yapıldığı için ilk 24 saat makyaj önermiyoruz. Yapıldıktan 6 saat sonra çok sıcak olmayan bir duş yapılabilir.